Gris

 

Från och med i fjolhar vi egna utegrisar! Grisarna föds inne på stall och köps in och släpps ut när dom väger ca 30kg. Grisarna går ute med möjlighet att gå in med såklart. Dom flyttas mellan stora, fina hagar. Framförallt går dom i hagar som vi sen ska plöja upp och så om. Och där vi har vår grönsaksodling. Alltså används dom fint i växtodlingen! Dom är ca 9 månader när dom går till slakt. Det märks stor skillnad på köttet om grisarna föds upp inne eller ute! Betydligt godare med utegrisar! I vår gårdsbutik finns styckdetaljer. 

Pris:

 1/2 gris, ca 40kg, 90kr/kg slaktad vikt. 

Ca hälften färs och hälften styckdetaljer. Man väljer sen styckning utifrån ett schema. 

 

Styckdetaljer

Skivade kotletter m ben 130kr/kg 

Skivad karré  m ben 130kr/kg

Hel karré m ben 120kr/kg

Skinksnitsel 140kr/kg 

Skinkstek 140kr/kg

Bogstek 110kr/kg

Skivad bogstek (flintastek) 110kr/kg

Bogrevben 110kr/kg

Tjocka revben (ribs) 120kr/kg

Sidfläsk 110kr/kg

Rulle 110kr/kg

Kind 120kr/kg

Inälvor (hjärta/njure, lever) 60kr/kg

Kallrökt sidfläsk 250kr/kg

Tjock grillkorv 80kr/pkt (4st, 400g, finns vanlig och chorizo)

Smal grillkorv 90kr/pkt (6st, 550g) 

Julskinka 260kr/kg

 

Hemkörning 200kr. (inom Skåne, endast lådor)

Nästa leverans: 

Februari (1 kvar)

 

Bokas på [javascript protected email address]

 

Välkommen

Välkommen till www.aspingekott.se.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar