Gris

 

Från och med i år har vi egna utegrisar! Grisarna föds inne på stall och köps in och släpps ut när dom väger ca 35kg. Grisarna går ute med möjlighet att gå in med såklart. Dom flyttas mellan stora, fina hagar. Framförallt går dom i hagar som vi sen ska plöja upp och så om. Alltså används dom fint i växtodlingen! Dom är ca 9 månader när dom går till slakt. Det märks stor skillnad på köttet om grisarna föds upp inne eller ute! Betydligt godare med utegrisar!

 

Pris:

 1/2 gris, ca 40kg, 85kr/kg slaktad vikt. 

Ca hälften färs

Fläskfilé 

Kotletter: hel bit eller skivor

Karré: skivad eller två hela bitar

Bog: hel-benfri eller skivade stekar

Skinka: skinkstek eller stek och snitzlar

Sidfläsk: tunna revben + stekfläsk, tjocka revben + stekfläsk eller allt som stekfläsk.

Lägg

Styckdetaljer

Skivade kotletter m ben 120kr/kg 

Skivad karré  m ben 120kr/kg

Hel karré m ben 110kr/kg

Skinksnitsel 130kr/kg 

Skinkstek 130kr/kg

Bogstek (flintastek) 100kr/kg

Bogrevben 100kr/kg

Tjocka revben (ribs) 110kr/kg

Sidfläsk 100kr/kg

Rulle 100kr/kg

Kind 110kr/kg

Inälvor (hjärta/njure, lever) 50kr/kg

Kallrökt sidfläsk 250kr/kg

Tjock grillkorv 80kr/pkt (4st, 400g, finns vanlig och chorizo)

Smal grillkorv 90kr/pkt (6st, 550g) 

Julskinka 260kr/kg

 

Hemkörning 150kr. (inom Skåne, endast lådor)

Nästa leverans: sommaren-21

 

Bokas på [javascript protected email address]

 

Välkommen

Välkommen till www.aspingekott.se.

Nyhetsbrev

Länkar